Δράσεις του Νηπιαγωγείου Σχ. Έτους 2021-22

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου στις Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του Δήμου

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη Δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΠΠΑ – Στολίζω το δέντρο  μου! Φωτίζω τον τόπο μου! Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου έφτιαξαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου χριστουγεννιάτικα στολίδια – μπάλες, για να στολίσουν το έλατο για το σχολείο τους, το οποίο είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία Νιγρίτας – Πλατεία Δημαρχείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου στο Πρόγραμμα Make-A-Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος)

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε για 6η συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα Make-A-Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδος) και αυτό  μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε και εμείς αρωγοί στην προσπάθεια να εκπληρώσει την ευχή του ένα παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή του. Προσφέροντας κάθε μαθητής/τρια το ποσό που επιθυμεί, τους δίνεται η δυνατότητα ν’ αποκτήσουν τ’ αστεράκια που θα φωτίσουν μαζί την ευχή ενός παιδιού που νοσεί από μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά βοηθήσαμε τη Μελίνα , 8 ετών, να αποκτήσει ένα παιδικό δωμάτιο.

 

Επίσκεψη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – Εθνικό Στάδιο Νιγρίτας

Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – Εθνικό Στάδιο Νιγρίτας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κ.α.) και να διασκεδάσουν μεταξύ τους. Επίσης έκαναν και πικνίκ στην εξοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στις Αθλοπαιδιές – Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα που διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – Εθνικό Στάδιο Νιγρίτας ( 27-5-2022) σε συνεργασία του Νηπιαγωγείου με το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημιημερήσια Εκαπιδευτική Εκδρομή στην Παιδική Χαρά Καλλιθέας – Νιγρίτας

Φτάνοντας στο τέλος άλλης μιας σχολικής χρονιάς διοργανώσαμε μια εκδρομή στο Δημοτικό Πάρκο – Παιδική Χαρά Καλλιθέας – Νιγρίτας (9-6-2022) για να διασκεδάσουν τα παιδιά και να γεμίσουν με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από τη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο. Η μετακίνηση των μαθητώ/τριών από το Νηπιαγωγείο προς την παιδική χαρά έγινε με τα πόδια με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου και κάποιων μητέρων, που θέλησαν να συνοδεύσουν τους μαθητές/τριες στην εκδρομή  μας. Φτάνοντας στο Πάρκο μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές/τριες. Ένας κλόουν ήρθε για να παίξει μαζί τους διάφορα παιχνίδια και να τους διασκεδάσει με πολλές εκπλήξεις. Την επίσκεψη του κλόουν διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και τον ευχαριστούμε, γιατί τα παιδιά το χάρηκαν πολύ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη του Νηπιαγωγείου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας

Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας με σκοπό να γνωρίσουν τα νήπια το χώρο στον οποίο θα φοιτήσου την επόμενη σχολική χρονιά και να εξεικοιωθούν λιγάκι με το χώρο του δημοτικού σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συλλογή πλαστικών καπακιών για καλό σκοπό

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς προσφέραμε τα πλαστικά καπάκια, τα οποία είχαμε συγκεντρώσει όλη τη χρονιά, στο Σύλλογο  Τριτέκνων  Π. Ε. Σερρών προκειμένου να  « μετατραπούν » σε αναπηρικά αμαξίδια για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Η πρωτοβουλία συλλογής των πλαστικών καπακιών, τα οποία προορίζονται για ανακύκλωση,  ταυτίζει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό στόχο (της ανακύκλωσης) με μια σπουδαία κοινωνική πράξη.

 

 

Posted in Εκδηλώσεις, Επισκέψεις and tagged .