Σαρακοστή

Με την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο, μετά από το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας, τα παιδιά στο 2ο υποχρεωτικό πρωινό τμήμα, περιέγραψαν πως περάσανε και μιλήσαμε για την Σαρακοστή (σαρακοστιανά φαγητά). Ακούσαμε το τραγούδι της κυρά-Σαρακοστής  https://video.link/w/QsBfd  θυμηθήκαμε το έθιμο και είδαμε την παρουσίαση της συναδέλφου Ειρήνης Ματθαιάκη, στην οποία παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια τα οποία μπορείτε να τα ξαναπαίξετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1tVHyriHuNjn1lt421dmeY3TEJSGVLQzz/view

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια το κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του Σαρακοστή για να την πάρει στο σπίτι του και στο τέλος κάθε εβδομάδας (κάθε Σάββατο) θα κόβει και ένα πόδι από την κυρά-Σαρακοστή, μέχρι να ΄ρθει η Πασχαλιά και έτσι υπολογίζουν πόσος καιρός απομένει μέχρι την Ανάσταση (την ιδέα την πήρα από το blogs της συναδέλφου Αριάδνης Ευαγγελοπούλου). Επιπλέον φτιάξαμε και κάποια φύλλα εργασίας για τη Σαρακοστή, βρίσκοντας τα παιδιά τα γράμματα που συνθέτουν τις λέξεις ΝΗΣΤΕΙΑ και ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και αριθμώντας τα πόδια της.

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή τα  εφτά πόδια που έχει η κυρά- Σαρακοστή και που αντιστοιχούν στις εφτά εβδομάδες της Σαρακοστής μέχρι την Πασχαλιά, παίξαμε με τον αριθμό 7. Μέτρησαν δαχτυλάκια, βρήκαν καρτελάκια με τον αριθμό 7 στην τάξη τους, αρίθμησαν διάφορα αντικείμενα και ακούσαμε και τραγουδάκι για το 7, το οποίο μπορείτε ν’ ακούσετε παρακάτω https://video.link/w/zyBfd

Τέλος για αξιολόγηση ασχοληθήκαμε και με διάφορα φύλλα εργασίας για τον αριθμό 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή !!!

Posted in Θεματικές Ενότητες and tagged .