28η Οκτωβρίου

Λίγες μέρες πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο 2ο υποχρεωτικό πρωινό τμήμα εξιστορήσαμε τα γεγονότα του 1940 μέσα και από την ανάγνωση του παραμυθιού ” Το έπος του 40 ” του Φίλιππου Μαδηλαρά. Προσπαθήσαμε να περιγράψουμε και να κατανοήσουμε τα γεγονότα μέσα από διάφορες εικόνες και διάφορες πηγές όπως https://www.diptyxo.gr και τοποθετήσαμε τα γεγονότα με τη χρονολογική τους σειρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Φωνάξαμε όλοι μαζί ΟΧΙ μέσα από τις δικές μας κατασκευές.

   

Μελετήσαμε το σύμβολο της πατρίδας μας, την ελληνική σημαία, παρατηρήσαμε το σχήμα της και τα χρώματά της.  Παίξαμε και με σημαίες άλλων χωρών και παρατηρήσαμε τα χρώματα και τα σχήματα που έχουν. Κάναμε τις σημαίες μας αερόστατα και πετάξαμε ψηλά!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή το σχήμα της ελληνικής σημαίας, παίξαμε με το ορθογώνιο. Τα παιδιά βρήκαν  αντικείμενα της τάξης μας που έχουν σχήμα ορθογώνιο και έφτιαξαν τους ορθογωνιούληδες που ζουν στη χώρα των σχημάτων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάσαμε ένα πολύ όμορφο παραμύθι : ” Ο Μικρός στρατιώτης “ του Πάουλ Φέιρεπτ και τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τους έκανε εντύπωση από το παραμύθι. 

 

 

 

 

Ακούσαμε και πολλά τραγούδια σχετικά με την 28η Οκτωβρίου.

(πατήστε πάνω στους συνδέσμους για να ακούσετε τα τραγούδια)

https://video.link/w/DpzHc

https://video.link/w/HuzHc

https://video.link/w/FvzHc

https://video.link/w/jyzHc

Ετοιμάσαμε και τα ποιήματα για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας, κάθε τμήμα ξεχωριστά με την παρουσία μόνο των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, χωρίς την παρουσία γονέων, στα πλαίσια των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

   

Posted in 28η Οκτωβρίου, Θεματικές Ενότητες and tagged .