Η οικογένειά μου

 

Και στα δύο (2) υποχρεωτικά πρωινά τμήματα από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα “Η οικογένειά μου”. Βοηθάει στο να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε και στο θεματικό κύκλο “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη” στα εργαστηρίων δεξιοτήτων με Τίτλο: « Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς  μοναδική! ».

Αρχικά τα παιδιά έφεραν οικογενειακές φωτογραφίες από το σπίτι τους και παρατηρήσαμε ότι η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και μπορεί να αποτελείται από διαφορετικό αριθμό ατόμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσίασαν τις οικογένειες τους με μεγάλο καμάρι. Είπαμε τι είναι οικογένεια και μιλήσανε για τα μέλη της οικογένειάς τους. Τα παιδιά ζωγράφισαν το κάθε μέλος της οικογένειάς τους και τα βάλαμε σ΄ένα σπιτάκι με τη βοήθεια της νηπιαγωγού. Είπαν τι τους αρέσει να κάνουν με την οικογένειά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασχοληθήκαμε και με διάφορα φύλλα εργασίας σχετικά με την οικογένεια: σταυρόλεξα με λέξεις σχετικές με την οικογένεια (ΜΠΑΜΠΑΣ, ΜΑΜΑ, ΠΑΙΔΙ), αναγνώριση δύο ίδιων λέξεων μέσα σε μια ομάδα λέξεων, μετρήσαμε τα μέλη διαφόρων οικογενειών και γράψαμε το σωστό αριθμό, κρυπτόλεξα κ.α. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακούσαμε διάφορα τραγούδια τα οποία μπορείτε να ακούσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους 

https://video.link/w/vl655bd54432a16#

https://video.link/w/vl655bd59d96015#

Μιλήσαμε για την εξέλιξη, διαβάσαμε το παραμύθι: “Η μαμά γέννησε μωρό” και είδαμε το video, το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο https://video.link/w/dYN6WDGy42g#

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να φτιάξουν ένα φύλλο εργασίας με την ελέλιξη του ανθρώπου.

 

Posted in Θεματικές Ενότητες and tagged .